Workshops formiddag 9.15 - 12.15

WORKSHOP 1
Udsolgt - ikke flere pladser

Vævestrik ved Charlotte Tøndering 


På engelsk hedder vævestrik slip-stitch patterns, og dem findes der rigtig mange af! 

Specielt til denne workshop har jeg sammensat et lille katalog af forskellige vævestriksmønstre i 1, 2 og 3 farver, så der bliver mulighed for at slå sig løs i flotte farver, lækre garner og inspirerende mønstre.

Medbring strikkepinde nr. 3, 3½ og 4.WORKSHOP 2

Udsolgt - ikke flere pladser

Fine finesser i dit strikketøj ved Hanne Pjedsted

 Vi kender det: at de små detaljer ikke helt blev så fine, som vi gerne ville have!
I denne workshop arbejder vi med de detaljer, der kan gøre det både lettere og flottere: lige fra opslagning til flotte kanter, perfekte knaphuller, fin vendestrik uden huller osv.  Måske lidt nørdet, men dejligt at kunne, nå man er lidt ambitiøs med sit strikketøj!
Og samtidig skal det være sjovt at lære, så det hele samles i én strikkeprøve med lidt pjank til sidst! 

 Medbring:
1 – 2 farver garn i en mellemtyk kvalitet (pinde nr. 3-4 mm) og helst i uld/ uldblanding samt pinde der passer til (og ikke lodne eller knudrede garner…vi vil kunne se hver en maske!!)
 Gerne rundpind, så masker kan placeres på wiren og man kan se en ”buet facon”.
 Arbejdspapirer udleveres naturligvis.
Instruktør:
Hanne Pjedsted,  www.designstrik.dk


 WORKSHOP 3 

Flettestrik Ved Lene PetersenHvad er Flettestrik? Er det strikkede strimler somman fletter? Det kunne det være, men man kan jo også flette, medens man strikker. Lær noget om forskellige fletteteknikker, og hvad de evt. kan bruges til.
Medbring: Lyst uldgarn + 1 til 2 kontrastfarver. Strømpepinde som passer til garntykkelsen + evt. nr. større. Teknikark udleveres.
Forudsætning for at deltage: Du skal kunne slå masker op, samt strikke ret og vrang. 

 

 WORKSHOP 4
Udsolgt - ikke flere pladser

Dobbelt-strik ved Anne Marie Nielsen

Med den fascinerende teknik dobbeltstrik er det muligt at lave strik der er glatstrikket på begge sider! Man kan strikke teknikken så mønstret bliver det samme på begge sidder, men i modsat farven.  Det er dog også muligt at strikke forskelligt mønster på de to sider. Vi skal på workshoppen strikke mindre prøver i teknikken og blandt andet have fokus på den opslagnings- og aflukningsmåde samt type kantmasker, der giver det bedste resultat når man strikker dobbeltstrik. Teknikken er blandt andet meget velegnet til velegnet til tørklæder og babytæpper.
Medbring: Uldgarn i mindst to forskellige farver, pinde der passer til garnet, maskemarkører og en nål uden spids, der passer til garnet.
Udgifter: 20 kr. for kopier. Betales kontant til underviseren under workshoppen.

Underviser: Tekstillærer, cand.pæd. i materiel kultur og freelance tekstilskribent Anne Marie Nielsen. 


 WORKSHOP 5

Tunesisk hækling / Hakning ved Birthe P

Det er sjovt at hakke / lave tunesisk hækling, og denne workshop lærer dig at hakke tunesisk ret, tage ind og ud, lave farveskift og lukke af. Altså "the basics" - ingen forudgående erfaring er nødvendig. Vi kommer også ind på idéer til anvendelse af det hakkede.
Tunesisk hækling er en spændende hækleteknik som er speciel ved at der bruges en særlig hakkenål til arbejdet. Hakkenålen har hovede som en almindelig hæklenål, men et langt lige skaft som en strikkepind. Hakkenåle kan købes.
Medbring garn i en tykkelse der ca. passer til pind 3 - 4 mm. Garn kan også købes på workshoppen.
Der udleveres skriftligt materiale.
 Se billeder på hvordan teknikken kan bruges

WORKSHOP 6

Udsolgt - ikke flere pladser

Sømløse kuppelærmer ved Lena Bay

Vi skal se på, hvordan det er muligt at formgive en bluse med lave kuppelærmer strikket ud i et som vi kender det fra raglan og modeller med rundt bærestykke. På workshoppen gennemgår vi formgivningsprocessen og igangsætter strikning af en prøve model.
Medbring: Rundpind ikke større end str. 3 40 cm., garn svarende til pindstørrelsen (helst lyse garner, så du kan se maskerne), papir og blyant. Kompendie på prøvemodel 20,-.
Lena Bay
Adjunkt
VIA Tekstildesign, Håndværk & Formidling

 

 WORKSHOP 7

En TEKNIK flere INDFALDSVINKLER v/Lotte Kjær

Vi skal sammen forundres over hvor lidt der egentlig skal til for at ændre en strikketeknik.

Vi tager udgangspunkt i mine, i øjeblikket, favorit teknikker og så strikker vi dem på forskellige måder. Vi skal opdage hvor enkelt det er at få et andet udseende, udtryk og kvalitet på en teknik ved bare at ændre en lille detalje. Vi skal strikke med forskellige pinde tykkelser og garnkvaliteter, hvad gør det ved teknikken …….
  
Medbring: rundpinde i forskellige tykkelser og garn til prøver strikning.
Strik fra Lotte Kjær Design har et enkelt og tidsløst udtryk, men kan ofte anvendes på flere måder. Modellerne kan vendes op eller ned, ud eller ind, eller vikles rundt forskellige steder på kroppen – Lotte Kjær udfordrer de traditionelle anvendelsesmuligheder for beklædning og skaber designs der er personlige og meget anvendelige.

Lotte Kjær har udgivet 4 strikkebøger PROCES, PRODUKT, PERFORMANCE i 2016, HOVEDTØJ - én for alle og alle for én i 2013, STRIKVÆRK i 2011 og SLIP MASKERNE LØS i 2006.

 WORKSHOP 8

Broderi v/ Hanne Plougmand
 Frie sting
Vi skal sy en lille blomstrende grøftekant.
Kædesting, bagsting, kontursting, tungesting, franske knuder og fladsyning gennemgås og anvendes til broderiet.
Materialeudgift er 30,-kr pr. deltager.
 .Ingen kommentarer:

Send en kommentar